Ετικέτες

, , ,

img_20161002_174309

Όλες οι μαμάδες έχουμε συνηθίσει να κουβαλάμε στην τσάντα του καροτσιού ή του μεγαλύτερου παιδιού  διάφορα υγιεινά σνακ για παν ενδεχόμενο.Από φρούτα και κουλουρια μέχρι και μπωλάκια με φαγητό!Ωστόσο δεν είναι όλα βολικά στο κουβάλημα και θα προτιμούσαμε όλες σίγουρα κάτι που δεν λερώνει ιδιαίτερα, ειδικά όταν το παιδί αρέσκεται να το τρώει στο καρότσι εν ώρα βόλτας ή το μεγαλύτερο παιδάκι να το κρατάει στο χέρι και να σουλατσάρει στην παιδική χαρά!Η δική μου, κατά τα άλλα ολιγόφαγη, μικρή, ας πούμε, τρελένεται να της δίνω κάτι στο χεράκι της και να το τρώει στο καρότσι!Χαζεύει γύρω γύρω και έτσι τρώει και περισσότερο!

Έχω βαλθεί λοιπόν να ψάχνω διαρκώς συνταγές για υγιεινά και θρεπτικά μπισκοτάκια,κουλουράκια κτλ. κτλ.Έτσι βρήκα και την συνταγή που θα μοιραστώ σήμερα μαζί σας την οποία τροποποίησα λιγάκι στα δικά μας γούστα και κυρίως στον δικό μου χρόνο στην κουζίνα και το αποτέλεσμα ήταν φανταστικό!

Τι θα χρειαστούμε:

500 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του

περίπου 100 γρ. ελαιόλαδο (πρωτότυπη συνταγή 200 γρ.ηλιέλαιο)

2 αυγά

Ένα κεσεδάκι πρόβειο γιαούρτι (200 γρ.)

300-400 γρ. διάφορα τυριά (εγώ χρησιμοποίησα γραβιέρα Νάξου και φέτα)

Μία μεγάλη κόκκινη πιπεριά φλωρίνης ( δική μου προσθήκη για γεύση και άρωμα καθώς αρέσει σε όλους μας)

Εκτέλεση:

Κόβουμε την πιπεριά φλωρίνης και τη χτυπάμε στο multi μέχρι να γίνει πολύ μικρά κομματάκια.Τρίβουμε στον τρίφτη τα τυριά αλλά την φέτα προτιμάμε να την τρίψουμε σε μεγαλούτσικα κομματάκια με το χέρι ώστε να νιώθουμε πιο πολύ τη γεύση στο ψωμάκι όταν θα έχει ψηθεί!Ρίχνουμε όλα τα υλικά σε ένα μεγάλο μπωλ και ανακατεύουμε καλά μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.Θα σας πρότεινα αρχικά να το κάνετε με κουτάλι μέχρι να δέσει η ζύμη γιατί στην αρχή είναι αρκετά μαλακή και κολλάει στα χέρια.Πλάθετε καλά τη ζύμη και στη συνέχεια πλάθετε μπαλάκια και τα κάνετε λίγο πιο μακρόστενα σαν μικρά μπιφτεκάκια.

 

Ψήνετε στον αέρα στους 170 για περίπου 20 λεπτά.Όταν φουσκώσουν και ροδίσουν είναι έτοιμα!

Εύκολα,γρήγορα,θρεπτικά,πεντανόστιμα, για όλες τις ώρες!Τα τσακίσαμε οικογενειακώς!

Bon apetite!

 

Υ.Γ. : Στην αρχική συνταγή (από την ομάδα στο fb παιδική/βρεφική διατροφή) επρόκειτο για κάτι σαν τυροπιτάκι αλλά εγώ το μετέτρεψα σε τυροψωμάκι για ευκολία και άνεση χρόνου!Το αποτέλεσμα με αντάμειψε!