Ετικέτες

, , , , ,

Είστε από αυτούς που μόλις περάσει ο δεκαπενταύγουστος λένε «καλό χειμώνα», ή από εκείνους που το καλοκαίρι τους κρατάει μέχρι τις Οκτώβρη; Σε όποια κατηγορία κι αν ανήκετε, η αλήθεια είναι ότι όταν είσαι γονιός, συνήθως, πηγαίνεις με το σχολικό πρόγραμμα και οι χρόνιες γίνονται σχολικές χρόνιες!

Ξέρω πως κανείς δεν θέλει να σκέφτεται τον Σεπτέμβρη, όμως πλησιάζει. Ας κάνουμε λοιπόν μια όμορφη κατασκευή με τα παιδάκια μας, για να κρατήσουμε το καλοκαίρι όσο περισσότερο μπορούμε κοντά μας! Μια κατασκευή που βρήκα ψάχνοντας στο ίντερνετ και ήθελα να την κάνω εδώ και πολύ καιρό αλλά δεν έβρισκα χρόνο.

Ένα όμορφο καλοκαιρινό κινούμενο ψαράκι, για να μας κρατάει συντροφιά όταν αρχίσουν τα πρωτοβρόχια.IMG_20160812_153622

Για να ξεκινήσουμε θα χρειαστούμε:

  • Χαρτόνι (όσα χρώματα θέλουμε, εγώ χρησιμοποίησα ότι είχα στο σπίτι.)
  • Κόλα
  • Μαρκαδόρο
  • Ψαλίδι
  • Λίγο χρόνο ☺

Διπλώνουμε το χαρτόνι όπως στη παρακάτω φωτογραφία. Σκοπός είναι να πάρουμε ένα τετράγωνο.

Στη συνέχεια διπλώνουμε και πάλι το τετράγωνο που πήραμε,πρώτα σε τρίγωνο και μετα τις άκρες του όπως παρακάτω. Τα δύο κομμάτια που στη φωτογραφία είναι απο πάνω, θα κολλήσουν μεταξύ τους και θα γίνουν η βάση για το ψάρι μας. Το μέρος, που βλέπετε από κάτω, είναι η ράχη του ψαριού στην οποία δημιουργούμε εκτροπές με το ψαλίδι μας. Προσοχή να φτάνουν μέχρι τη βάση και να τις κάνετε πριν κολλήσετε τη βάση για ευκολία.

Κόβουμε ένα κομμάτι χαρτόνι από αυτό που περίσσεψε, το στρογγυλεύουμε στην άκρη και το κολλάμε στη βάση μπροστά για να γίνει το σαγόνι του ψαριού. Μπορούμε να κολλήσουμε δύο πτερύγια, ουρά και δυο στρογγυλά μάτια.

Αν θέλετε μπορείτε να στρογγυλέψετε και την μύτη του ψαριού…ή μπορείτε να.Την αφήσετε έτσι και να έχετε έναν ξιφία!IMG_20160812_153605

Την κατασκευή αυτή την είδα στο blog krokotak. Αξίζει να μπείτε, έχει πολύ αναλυτικές οδηγίες και μπορείτε να δείτε και άλλες κατασκευές που θα ενθουσιάσουν κι εσάς και τα μικρά σας!

Advertisements