Ετικέτες

,

biftekia_galopoulas

Αφράτα Μπιφτεκάκια!

Μια εύκολη, νόστιμη και γευστική λύση, που λατρεύουν οι μικροί μας φίλοι!

Αφράτα μπιφτεκάκια με κιμά κοτόπουλο, γαλοπούλα, αρνί, ζιγούρι ή μοσχάρι! Ο ιδανικός τρόπος να «κρύψετε» μέσα ότι λαχανικό επιθυμείτε, γευστικά, θρεπτικά και κυρίως εύκολα!

Τι θα χρειαστούμε :

  • 700 γρ. κιμά ( 8-10 μπιφτέκια)
  • 100 γρ. περίπου νιφάδες βρώμη
1

Μουλιασμένη Βρώμη

  • Την βρώμη την μουλιάζουμε από την προηγούμενη μέρα σε νερό με λίγες σταγόνες λεμόνι. Την στραγγίζουμε πολύ καλά
  • 1 κρεμμύδι
  • Λίγο Σκόρδο
  • Ψιλοκομμένος μαϊντανός ή δυόσμος
  • 1 αυγό
  • Λίγο ελαιόλαδο
  • 2-3 κουταλιές φρέσκια ντομάτα
  • Λίγες σταγόνες ξύδι
  • Διάφορα λαχανικά : κόκκινη πιπεριά Φλωρίνης, καρότο, κολοκύθι, ακόμη και μανιτάρια η βρασμένη αγκινάρα
2

Τα Λαχανικά μας

  • Μπαχαρικά της αρεσκείας μας: ρίγανη, πιπέρι, πάπρικα, κύμινο, κάρυ, κουρκουμά
    • Τα λαχανικά, το κρεμμύδι και το σκόρδο τα καθαρίζουμε και τα πολτοποιούμε στο μούλτι
    • Σε ένα βαθύ και μεγάλο μπολ βάζουμε τον κιμά και αναμειγνύουμε με τα πολτοποιημένα λαχανικά βρέχοντας τα χέρια μας στο νερό για να αφρατέψει το  μείγμα
      3

      Ανάμειξη όλων των υλικών

      • Προσθέτουμε την ντομάτα και τα υπόλοιπα υλικά και συνεχίζουμε να ζυμώνουμε καλά

        4

        Προσθήκη Ντομάτας

      • Βάζουμε το μείγμα τυλιγμένο με μεμβράνη στο ψυγείο για τουλάχιστον μια ώρα για να σφίξει

        5

        Μείγμα κιμά έτοιμο για ψυγείο

      • Πλάθουμε όλα τα υλικά μαζί και στη συνέχεια τα κάνουμε μπιφτέκια στο μέγεθος της αρεσκείας μας

Tips: Πάντα φτιάχνω παραπάνω ποσότητα και τα αποθηκεύω στα ειδικά σακουλάκια στην κατάψυξη για μελλοντική χρήση (με έχει σώσει άπειρες φορές!). Θυμηθείτε να βάζετε αυτοκόλλητο με την ημερομηνία παρασκευής και τι κρέας είναι!

Ξεπαγώνω, ψήνω και έτοιμο φαγητό εύκολα και γρήγορα! Για να βγουν πιο μαλακά τα βάζω σε αντικολλητικό τηγάνι σκεπασμένα σε πολύ χαμηλή θερμοκρασία. Διαφορετικά στην λαδόκολλα, σε προθερμασμένο  φούρνο στους 180 βαθμούς για τουλάχιστον 30-45 λεπτά.

Αν το μείγμα έχει αβγό, το ζύμωμα θέλει χρόνο, να δέσουν τα υλικά και να αφρατέψει αρκετά. Αν είναι σκέτο το κρέας, το ζύμωμα πρέπει να είναι ελάχιστο για να μη χάσει τα υγρά του το κρέας και στεγνώσει.

Επίσης, μπορούμε να προσθέσουμε και γιαουρτάκι (100 γρ. με 2% λιπαρά). Θα σας εκπλήξει πόσο αφράτα θα γίνουν!

Μπιφτεκάκια – Έκπληξη: Πλάθετε πλατιά μπιφτέκια και τοποθετείτε στη μέση τυρί της αρεσκείας σας κομμένο μπαστουνάκια ή τετράγωνα κομματάκια.

Καλή μας όρεξη!

Advertisements