Ετικέτες

Πάντα έχεις μια αγωνία σε κάθε τι καινούργιο! ! Όλα είναι πρωτόγνωρα και προσπαθείς να τα διαχειριστεις στο μέγιστο! !! Έτσι έφτασε η ώρα για το πρώτο μας κολύμπι! !!! Τί χαρά που είχαμε! !! Εξοπλιστηκαμε με όλα τα απαραίτητα. ..κουβαδακια παιχνίδια σωσίβια φουσκωτά πετσέτα και φυσικά τα ωραία μας μαγιω που ήταν δώρα από αγαπημένα μας πρόσωπα! !!

Είμαστε έτοιμοι λοιπόν! !! Και τώρα? ?? Και τώρα ήρθε η ώρα για την πρώτη μας βουτιά! !! Έχεις ακούσει βέβαια τόσες πολλές συμβουλές από τους γύρω σου που το κεφάλι σου είναι κουδούνι. ….» Να το βρεχεις το μωρό. .να μην το βάλεις στο νερό. .να μην καεί. ..να μην πνιγεί. ..να τον αφήσεις με την πάνα. ..να του βγάλεις την πάνα! !!! Καταλαβαινετε τι γίνεται! !! Βροχή οι συμβουλές! !!

Αυτό που δεν θέλαμε με τίποτα ήταν να φοβηθεί!  Έτσι λοιπόν τον κρατούσαμε από το χέρι με κατεύθυνση προς το νερό. …

Είπαμε δεν θα τον πιέσουμε. Θα αφήσουμε το παιδί να αποφασίσει αν θέλει να μπει στην θάλασσα ή όχι.  Έβαλε  σιγά σιγά το πατουσάκι του στο νερό και αυτό ήταν! !!! Ξετρελάθηκε! !! Κλωτσούσε ποδαράκια, χεράκια, φώναζε δυνατά, γελούσε συνέχεια! !!! Ήταν λες και του είχες προσφέρει όλο το χρυσάφι του κόσμου! !!!

Αφού μούλιασε για τα καλά και τον βγάλαμε με τα χίλια ζόρια τον αφήσαμε στην άμμο να παίξει με τα κουβαδάκια που του είχε αγοράσει η γιαγιά. Η χαρά του δεν περιγράφεται! !!

Σηκωνόταν όρθιος σήκωνε τα χέρια του ψηλά κρατώντας τα παιχνίδια του και περπατούσε στην άμμο γελώντας! !!

Ήταν ο πιο ευτυχισμένος άνθρωπος στον κόσμο! !!

Δεν σας κρύβω ότι συγκινήθηκα διότι έβλεπα το πιο χαρούμενο παιδάκι και τότε κατάλαβα ότι πρέπει να ακούμε το παιδί μας. Πρέπει να βαδίζουμε σύμφωνα με τα θέλω του  (με όρια φυσικά ). Πρέπει να δοκιμάζουμε καινούργια πράγματα,  να αφήσουμε τους φόβους μας στην άκρη και να » τσαλακωνόμαστε μαζί τους! !

Μας έχουν και τα έχουμε ανάγκη! !!

Advertisements