Ετικέτες

, , , , ,

Έχετε σκεφτεί ποτέ να φτιάξετε κάτι για το δωμάτιο του παιδιού σας; Το χειροποίητο είναι πάντα πιο «ζεστό» και οικείο, κι επιπλέον περνάτε δημιουργικά το χρόνο σας, βάζοντας ταλέντο και αγάπη!

Θα σας δείξω πώς μπορείτε να φτιάξετε μόνες σας ένα τέλειο φωτιστικό, οικονομικότατα και πανεύκολα (ακόμα και για σας που ισχυρίζεστε ότι δεν «πιάνουν» τα χέρια σας.)

Τα υλικά που χρειάστηκα ήταν:

  • 1 χάρτινο φωτιστικό (το βρίσκετε σε μεγάλα πολυκαταστήματα με κόστος λιγότερο απο 1,50 ευρώ)
  • μαρκαδόρο μαύρου χρώματος
  • διάφορα χαρτόνια πολύχρωμα και λίγο σπάγγο
  • κολλητική ταινία
  • ψαλιδάκι
  • Άπλετη φαντασία

imageΜιας και το δωμάτιο το έχουμε φτιάξει βασιζόμενοι στη φιλοσοφία της Μοντεσσόρι, είπα και το φωτιστικό να μην είναι απλά διακοσμητικό αλλά να δίνει ερεθίσματα στον μπέμπη σε όλη τη διάρκεια της μέρας.

Με το μαρκαδόρο έφτιαξα μαύρους κύκλους σε διάφορα μεγέθη. Μπορείτε να κάνετε ότι σχεδιο θέλετε και φυσικά σε ότι χρώμα θέλετε, για να ταιριάζει με το στυλ σας και το δωμάτιο του παιδιού.

Τα χαρτόνια τα χρησιμοποίησα για να φτιάξω γιρλάντα απο σημαιάκια. Έκοψα τρίγωνα ίδιου μεγέθους, τα πέρασα σε σπάγγο και τα κόλλησα γύρω από το φωτιστικό.

Τέλος, κρέμασα κορδέλες διαφόρων χρωμάτων και μήκους στο κάτω μέρος του φωτιστικού.

Έτοιμο!

image

Ο μικρός ξετρελάθηκε! Όσο μένει στο δωμάτιο του, το φως ειναι σημείο αναφοράς! Κατά τη διάρκεια της μέρας χαζεύει τα κορδελάκια που κουνιούνται από τον αέρα. Μόλις βραδιάσει και το ανάψουμε χαζεύει τις μάυρες σκιές. Και τα σημαιάκια δίνουν μια ευχάριστη νότα στο δωμάτιο.

image

Οι ιδέες είναι ανεξάντλητες! Χρησιμοποιήστε τη φαντασία σας και μετατρέψτε το φωτιστικό σε ότι επιθυμείτε! Πολύ ωραία ιδέα είναι το αερόστατο. Παρακάτω θα δείτε μερικές ακόμα ιδέες που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο.

image.jpg

Enjoy!

 

Advertisements