Ετικέτες

Τον Μάη τον έχω συνδυάσει με τρία πράγματα πανηγύρι Πρωτομαγιάς, ψαχούλεμα στη ντουλάπα των καλοκαιρινών και έξοδος απο το σαλόνι στο μπαλκόνι. Στη Νέα Φιλαδέλφεια έχουμε το πιο διάσημο πανηγύρι, αυτό της εργατικής Πρωτομαγιάς, μικροί μεγάλοι εγκλωβιζόμαστε γλυκά στο ρυθμό των μικροπωλητών, των συναυλιών & του αείμνηστου Γορίλλα! Μπορείς να βρεις κάθε λογής αντικείμενο, κοσμήματα, είδη προικός, αξεσουάρ κουζίνας, εργαλεία, εσώρουχα και παπούτσια, όλα με το απαραίτητο παζάρι..όμως στη γιορτή αυτή, την τιμητική τους έχουν τα λουλούδια! 

Μια αγαπημένη μας συνήθεια με τη μαμά μου ήταν οι βόλτες πάνω κάτω στο πανηγύρι και η κατασκευή του πρωτομαγιάτικου στεφανιού..συνήθεια που συνεχίζω..(:/)..με ένα πανεύκολο τρόπο και με τα Αμάραντα που ίσως είναι τα πιο ανθεκτικά λουλούδια έβερ, μεταξύ μας έχει τύχει να πετάξω το στεφανάκι λίγο πριν βάλω το Χριστουγεννιάτικο! 

Προμηθευόμαστε απο φυτώριο σφουγγαρένιο στεφανάκι επιθυμητής διαμέτρου προτιμώ κοντά στους 25 πόντους & τα Αμάραντα απο το πανηγύρι.

  
Κατόπιν οδηγιών το βυθίζουμε από την ανάποδη σε ταψάκι με νερό για 1-2 λεπτά. Θα βαρύνει αρκετά! 

   
 Στη συνέχεια κόβουμε τα λουλουδάκια πάνω-κάτω στο ίδιο ύψος, προτιμώ ακαταστασία χρωμάτων για να δείχνει «επιμελώς ατημέλητο» και ξεκινούμε την τοποθέτηση ομοιόμορφα γύρω γύρω, μου πήρε ένα μισάωρο μαζί με μωρό Κωνσταντή που ήθελε τραγούδια και την Ρεινούλα να τριγυρνάει.  

   
   

  

 
Στολίστε την πόρτα σας ή χαρίστε το στη μαμά σας για τη γιορτή της μητέρας! 
 Αφιερωμένο στην χαμογελαστή γλυκιά μου Σίσσυ που μας καμαρώνει απο ψηλά.

Advertisements