Ετικέτες

, ,

image

Κατάλαβα για πρώτη φορά πόσο πολύ είχε μεγαλώσει το μωρό μου όταν αντίκρυσα μια στοίβα με ρούχα, που δεν του έκαναν πια, στην άκρη της ντουλάπας. Η στοίβα αυτή μεγάλωνε πολύ γρήγορα και σύντομα μπήκα στη διαδικασία να σκεφτώ τι θα κάνω όλα αυτά τα ρουχαλάκια, μερικά σχεδόν αφόρετα, άλλα ολοκαίνουργια ακόμα που δεν είχε προλάβει καν να βάλει!

Τότε άρχισα να ψάχνω ιδρύματα και φορείς που ασχολούνται με παιδιά και χρειάζονται βρεφικά ρούχα και είδη βρεφανάπτυξης. Με λύπη μου διαπίστωσα ότι υπάρχουν μεγάλες ανάγκες που καλύπτονται κυρίως με ιδιωτικές πρωτοβουλίες και δωρεές. Στην πορεία, όμως, είδα πως υπήρχαν και πολλές μαμάδες που, όπως κι εγώ, δεν ήξεραν πού μπορούν να δώσουν ρουχαλάκια και άλλα είδη βρεφικά και παιδικά.

Έτσι αποφάσισα να κάνω μια λίστα με τις κατάλληλες διευθύνσεις και να τη μοιραστώ μαζί σας!

  • Το Χαμόγελο του Παιδιού, πάντα έχει ανάγκες σε βρεφικά και παιδικά είδη. Μπορείτε να παραδώσετε τα ρούχα σε κάποιο σπίτι φιλοξενίας, των οποίων τις διευθύνσεις θα βρείτε στο: http://www.hamogelo.gr
  • Το Κέντρο συμπαράστασης παιδιών και οικογένειας, Αρίστωνος 6-8 & Πιερίας 5, Κολωνός-Μεταξουργείο, 10441 Τηλ: 210-5239402 (Δευτέρα-Παρασκευή, 11:00- 18:00), http://www.supportcenter.gr
  • Οι Γιατροί του κόσμου, δέχονται παιδικά ρούχα σε σχετικά καλή κατάσταση. Ο χώρος που δέχεται τα ρούχα είναι στην Σαπφούς 12, κοντά στην πλατεία Κουμουνδούρου. Τηλ: 2103213150.
  • Το Ίδρυμα Αστέγων του Δήμου Αθηναίων, το οποίο δέχεται καθημερινά προσφορές από τις 9 το πρωί μέχρι τις 6 το απόγευμα στην οδό Πειραιώς 35. Τηλέφωνο: 2105239465 και 2105246516.
  • Ο Σύλλογος Προστασίας Αγέννητου Παιδιού- Αγκαλιά χρειάζεται διαρκώς βρεφικά ρούχα, παιχνίδια, γάλατα, κρέμες, και άλλα είδη βρεφανάπτυξης. Περισσότερες πληροφορίες θα βρείτε στο http://www.agalia.org.gr/δωρεές και στο τηλ:210 8828788.
  • Στα παιδικά χωριά SOS οι καθημερινές ανάγκες σε είδη είναι πολλές και αφορούν από την ανάγκη ενός παιδιού για ένδυση, διατροφή, εκπαίδευση, φάρμακα έως τις ανάγκες λειτουργίας ενός σπιτιού. Δείτε τι μπορείτε να προσφέρετε εδώ: http://www.sos-villages.gr/content/help/55-dwrees-se-eidos
  • Με πρωτοβουλία της Γενικής Ταχυδρομικής μπορείτε να αποστείλλετε δωρεάν ρούχα σε κοινωνικούς φορείς που φροντίζουν πρόσφυγες. Μπείτε να δείτε τον κατάλογο των φορέων που συνεργάζονται με τη Γενική Ταχυδρομική και τις ανάγκες τους, εδώ: http://www.taxydromiki.gr/katalogos-koinonikon-foreon
  • Επίσης μπορείτε να μπείτε και να χαρίσετε τα είδη που δεν θέλετε σε διάφορες σελίδες όπως: http://www.xariseto.gr, http://www.childit.gr, http://www.xarizo.com, http://www.xe.gr. Σίγουρα θα σας πλησιάσουν άνθρωποι που τα έχουν ανάγκη.

Η λίστα είναι ενδεικτική και σίγουρα οι φορείς που έχουν ανάγκες πολλοί περισσότεροι. Θα συνεχίσουμε να την συμπληρώνουμε και να την ανανεώνουμε συχνά. Σύντομα, θα συμπεριληφθούν και σελίδες ανταλλακτικού εμπορίου, όπου δίνετε ότι δεν θέλετε και παίρνετε αυτό που θέλετε!

 

Advertisements