Ετικέτες

, , ,

baby sick

Και μαζί με τα άλλα….κόσμο στο σπίτι αδερφή από το Ηράκλειο ( τση Κρήτης κοπέλι )μαμά από τα Σέρρας και φυσικά το αγαπημένο μου ανίψι-βαφτιστήρι έρχεται κ ο πρώτος πυρετός ….

Και ψάχνεσαι να δεις τι έκανες ή μάλλον τι δεν έκανες κ ανέβασε ο μικρός πυρετό , να ίδρωσε ; αυτόν τον ιδρώτα το φοβάμαι πιο πολύ από όλα , κακώς βέβαια γιατί πρώτα είναι ο φόβος και μετά έρχεται αυτό που μφοβάσαι , το δουλεύω όμως…… , να κόλλησε από κανένα πιτσιρίκι, όλα πιθανά .
Βέβαια τα μεγάλα βιβλία λένε ότι τίποτα δεν υπάρχει έξω από εσένα , όλα είναι μέσα σου , το δουλεύω και αυτό.

«Όταν  συνειδητοποιήσεις ότι το έξω το έχεις δημιουργήσει εσύ, ότι εσύ περιέχεις τον κόσμο και όχι το αντίθετο , όταν θυμάσαι πως όλο αυτό που ακούς , αγγίζεις, βλέπεις είναι καρπός της δημιουργίας σου, δεν μπορείς πλέον να το φοβάσαι…..O κόσμος είναι τσίχλα παίρνει το σχήμα των δοντιών σου».

Dreamer,Σχολή των Θεών , εκδόσεις Ελφίλ.

Πρώτη κίνηση φυσικά μήνυμα στον παιδίατρο να περιμένω οδηγίες κ ταυτόχρονα search πως ρίχνουμε τον πυρετό φυσικά.

Βγάζουμε ρούχα όσο γίνεται λιγότερα.
Χαμηλώσουμε θερμοκρασία του χώρου.
Ένα ντους ή μπάνιο ανάλογα με την ηλικία όσο πιο χλιαρό μπορούμε .
Πολλά υγρά , και για τα θηλάζοντα φουλλλλλλ θηλασμό.
Κομπρέσες με νερό η νερό και ξίδι ( πάντα ανάλογα με την ηλικία γιατί το 7 μηνών γιαβρί μου πού να κάτσει με την κομπρέσα στο κεφαλάκι του ) .

Και πολύ αγκαλιά αυτό είναι δικό μου αλλά είδα ότι δουλεύει ….και σας το λέω εγώ, που έχω ΤΟΝ αγκαλίτσα στη μαμασουσουσουδόπαρέα….. Βρε να σου κόβονται τα χέρια … Να τρέμουν από το βάρος … Εσύ εκεί μάνα κουράγιο το αντέχεις και αυτό …για λίγο αισθάνθηκα όπως όταν ήταν μικρούλης …νεογέννητος και κοιμόμασταν έτσι για δύο μήνες – θέση λεωφορείου …κοιμάμαι καθιστός και ελπίζω να φτάσω στον προορισμό μου γρήγορα -.Δεν είναι εξάλλου τυχαίο ότι οι γυναίκες γεννάνε τα παιδιά κ όχι οι άντρες ,τυχαίο όπως είπαμε δεν υπάρχει .

Ευτυχώς μετά από μία μίνι-ομοιοπαθητική θεραπεία του γιατρού και πολύ αγάπη και λευκό φως από μένα σε μια νύχτα πέρασαν όλα, έχουμε βέβαια μυξούλες , άλλα που θα πάει θα περάσουν και αυτές.
Τέλος καλό όλα καλά.

Με αγάπη

Advertisements