Ετικέτες

, , ,

 

βαβυΚαθισμένη δίπλα από το παράθυρο αγναντεύεις το χειμωνιάτικο τοπίο και η σκέψη σου ταξιδεύει στον ερχομό του μωρού σου που το αναμένεις με μεγάλη χαρά!!!!!!

Στο μυαλό σου στριφογυρίζουν σκέψεις γλυκιές μαζί με ένα άγχος για όλα τα πρωτόγνωρα που έχεις να αντιμετωπίσεις με το μωρό.  «Τι να του φοράω; Με τι να το σκεπάζω;  Μήπως μου κρυώσει;» και πολλά ερωτήματα γύρω από το ντύσιμο του νεογέννητου.

Οι απαντήσεις τελικά είναι απλές και γρήγορα η νέα μαμά εγκλιματίζεται με το μωράκι της. Οι μαμασουσούδες θα μοιραστούν τις εμπειρίες τους σχετικά με το ντύσιμο του μωρού και θα χαρούμε ιδιαίτερα να σας φανούν χρήσιμες! !!!

Ο γενικός κανόνας είναι ότι το μωράκι το ντύνουμε όπως ντυνόμαστε και εμείς και κρατάμε μία σταθερή θερμοκρασία στο σπίτι γύρω στους 20 με 21 °C.

Μέσα στο σπίτι του φοράμε φανελάκι και από πάνω το φορμάκι του ή  φόρμες και καλτσάκια. Αν νιώθετε ότι έχει μια ψυχρούχα μπορούμε να του βάλουμε μια καζακούλα ή μια ζακετούλα.

Όταν έρθει η ώρα για την βόλτα του,  μια φόρμα εξόδου είναι ότι πρέπει!  Αν πάλι δεν έχετε, ένα πουλόβερ με το μπουφανάκι του είναι μια χαρά. Μην ξεχάσετε σκουφάκι γαντάκια και κασκόλ αν το κρίνετε απαραίτητο. Πάντα να έχετε μια κουβερτούλα για να το σκεπάσετε όταν κοιμηθεί. Το πιο ευαίσθητο σημείο που θέλει ιδιαίτερη προσοχή είναι η μυτούλα του που πρέπει να φροντίζουμε να είναι πάντα σκεπασμένη όταν είμαστε έξω.

Όσον αφορά τον ύπνο του , το ιδανικό θα είναι να του φοράμε υπνόσακο, καθώς αποκλείονται πιθανότητες ατυχημάτων που μπορούν να συμβούν με την κουβερτούλα ή το πάπλωμα.

Από μόνα τους τα μωρά θα σας δείξουν ότι ζεσταίνονται καθώς κοκκινίζουν τα μάγουλα τους ή βγάζουν μικρά και πυκνά σπυράκια  (ιδρωτσίλες).

Να θυμάστε ότι έχοντας το κατάλληλο ντύσιμο στο μωρό σας,  που ούτε θα ζεσταίνεται, ούτε θα κρυώνει θα έχετε ένα ήρεμο και χαμογελαστό βρεφάκι!

Advertisements