Ετικέτες

, ,

Αν δεν παινέψεις το σπίτι σου θα πέσει να σε πλακώσει λέει η παροιμία,ωστόσο νομίζω ότι η γενέτειρά μου,η Καστοριά,δικαιωματικά κατέχει μία θέση ανάμεσα στις ομορφότερες πόλεις της Ελλάδας!Δεν χαρακτηρίστηκε τυχαία άλλωστε ως η νύμφη του βορρά !

Πόλη σπάνιας φυσικής ομορφιάς,εξαιρετικά γραφική,με ή χωρίς παιδιά,θα την λατρέψετε!

Στην γραφικότητά της συμβάλλει τα μέγιστα η λίμνη Ορεστειάδα, που βρέχει την μικρή πόλη ολόγυρα σχεδόν, δίνοντάς της την εικόνα χερσονήσου!

Lake Orestiada_peninsula_Kastoria city

Πανοραμική άποψη της πόλης

Η βόλτα γύρω από την λίμνη, η «γυρολιμνιά» όπως την αποκαλούμε οι Καστοριανοί,θα σας μαγέψει είτε την κάνετε με τα πόδια, είτε με το αυτοκίνητο, είτε με το ποδήλατο!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Γυρολιμνιά το καλοκαίρι

Όλες τις εποχές το σκηνικό είναι μαγικό:Το καλοκαίρι με τα καταπράσινα πλατάνια να προσφέρουν απλόχερα την σκιά τους,την άνοιξη με τα υπέροχα χρωματιστά λουλούδια να συνθέτουν πίνακα ζωγραφικής,το φθινόπωρο με τα χρυσοκίτρινα φύλλα σκορπισμένα κατα μήκος του δρόμου και το χειμώνα με τους σταλακτίτες να κρέμονται απ’τα γυμνά κλαδιά που έχουν γύρει μέσα στην παγωμένη λίμνη!

Θα απολαύσετε τις βόλτες στην παραλία,ναι δεν έχουμε θάλασσα αλλά αποκαλούμε παραλίες τις 2 μεριές που βρέχονται απ’τη λίμνη,βόρεια και νότια,όπου υπάρχουν διάφορα μαγαζιά για να πιείτε καφέ,να φάτε,να πιείτε ουζάκια και τσιπουράκια και ακόμα και γλυκάκια!

Αν έχετε μαζί σας παιδιά θα ενθουσιαστούν με τις πάπιες,τις χήνες και τους κύκνους που θα έχουν την ευκαιρία να δουν αλλά και να ταϊσουν,αν θέλουν!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Κύκνος μπροστά σε παραδοσιακή καστοριανή ψαρόβαρκα

Μια από τις ομορφότερες  παιδικές  μου αναμνήσεις είναι η βόλτα στη λίμνη με τη γιαγιά για να ταϊσουμε τους κύκνους!

Η πόλη προσφέρεται για ατέλειωτες βόλτες με τα πόδια και για καροτσάδες αν έχετε μωράκια!

Έχει επίσης πολλά ωραία μέρη να επισκεφθεί κανείς όπως οι 72 βυζαντινές εκκλησίες της, το Ντολτσό με τα παραδοσιακά αρχοντικά και το λαογραφικό μουσείο, την Σπηλιά του Δράκου, τον λόφο του Προφήτη Ηλία, τον προϊστορικό Λιμναίο οικισμό στο Δισπηλιό, το απολιθωμένο δάσος στο Νόστιμο και πολλά άλλα για τα οποία θα σας μιλήσω αναλυτικότερα στο επόμενό μας ταξίδι!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Στη Σπηλιά του Δράκου

Μείνετε συντονισμένοι!

Advertisements