Ετικέτες

,

Το περασμένο καλοκαίρι επρόκειτο να γεννήσει μία καλή μου φίλη και σκεφτόμουν τι δώρο να της κάνω. Κι ενώ το μυαλό μου στριφογύριζε γύρω από τις κλασικές επιλογές, όπως ρούχα, παιχνίδια, προίκα μωρού κ.λπ., το μάτι μου έπεσε σε μία βιτρίνα όπου ξεπρόβαλαν λαχταριστά diapercakes, ή επί το ελληνικότερον τούρτες από πάνες. Αμέσως σκέφτηκα «εδώ είμαστε, να ένα όμορφο και πρακτικό δώρο για μια νέα μαμά». Και σχεδόν αστραπιαία ήρθε η επόμενη σκέψη «άραγε θα μπορούσα να το φτιάξω μόνη μου»; Ενθουσιασμένη με την ιδέα επέστρεψα στο σπίτι και ψάχνοντας στο διαδίκτυο διαπίστωσα ότι δεν είναι δύσκολο να φτιάξεις μόνος σου μια τέτοια τούρτα. Κι έτσι απλά η πρώτη μου τούρτα έγινε πραγματικότητα και παραδόθηκε με δόξα και τιμή στην ευτυχισμένη μανούλα. Φέτος, με αφορμή τα επικείμενα γεννητούρια μίας άλλης καλής μου φίλης έφτιαξα τη δεύτερη μου τούρτα και σ΄αυτό το άρθρο θα σας παρουσιάσω βήμα-βήμα τη διαδικασία, ώστε να το επιχειρήσετε κι εσείς.

Υλικά

  • Βάση για τούρτα.
  • Το εσωτερικό ρολό από χαρτί κουζίνας που τελείωσε.
  • 50-55 πάνες κατά προτίμηση μέγεθος 2-3 και όχι για νεογέννητο, ώστε να δώσετε περισσότερο όγκο στην τούρτα σας. Η ποσότητα αυτή είναι αρκετή για μια διώροφη τούρτα, όπως αυτή που θα σας δείξω. Αν στη δική σας εκδοχή θέλετε να φτιάξετε παραπάνω ορόφους θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε περισσότερες πάνες.
  • Λαστιχάκια.
  • Παραμάνες ασφαλείας ή καρφίτσες.
  • Κουβερτούλα fleece, μικρή πετσετούλα, μασητικό-κουδουνίστρα, οδοντόβουρτσα, φορμάκι, παπουτσάκια αγκαλιάς και για την κορυφή ένα λούτρινο ζωάκι.
  • Τούλι και κορδέλα για το τύλιγμα της τούρτας μας.

IMG_5409

Σημειώνεται ότι στη δική σας εκδοχή μπορείτε να αλλάξετε τα υλικά που θα βάλετε στην τούρτα σας και μπορείτε να χρησιμοποιήσετε λιγότερα ή περισσότερα. Για παράδειγμα αντί για κουβερτούλα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε σεντονάκι ή σελτεδάκι και επίσης για το στολισμό μπορείτε να παίξετε με πληθώρα επιλογών, από μικρά παιχνιδάκια, καλτσάκια, γυαλάκια, σαλιάρες, βούρτσες μαλλιών, προϊόντα βρεφικής φροντίδας και οτιδήποτε άλλο μπορείτε να φανταστείτε. Ανάλογα με τις επιλογές που θα κάνετε, θα καθορίσετε και το κόστος της τούρτας σας.

Ας ξεκινήσουμε λοιπόν να φτιάχνουμε την τούρτα μας!!

Βήμα 1ο

Τυλίγουμε μία-μία τις πάνες και τις πιάνουμε με λαστιχάκι.

 

Βήμα 2ο

Παίρνουμε τη βάση της τούρτας και τοποθετούμε στο κέντρο το εσωτερικό ρολό από το χαρτί της κουζίνας. Κατόπιν, παίρνουμε ένα λαστιχάκι και αρχίζουμε να τοποθετούμε τις τυλιγμένες πάνες τη μία δίπλα στην άλλη περνώντας τις μέσα από το λαστιχάκι. Ακολουθούμε την ίδια διαδικασία με τον δεύτερο όροφο και όταν τελειώσουμε η τούρτα θα δείχνει όπως στην δεξιά εικόνα.

Βήμα 3ο

Διπλώνουμε την κουβερτούλα διαγωνίως, όπως στην αριστερή φωτογραφία, και την τυλίγουμε γύρω από τον πρώτο όροφο της τούρτας. Για να την στερεώσουμε χρησιμοποιούμε καρφίτσα ή παραμάνα ασφαλείας.

Βήμα 4ο 

Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία με το 3ο βήμα για το δεύτερο όροφο, χρησιμοποιώντας αυτή τη φορά την πετσετούλα, και η τούρτα παίρνει την παρακάτω μορφή.

IMG_5458

Βήμα 5ο

Διακοσμούμε την τούρτα, τοποθετώντας το μασητικό-κουδουνίστρα, την οδοντόβουρτσα, τα παπουτσάκια αγκαλιάς σε διάφορα σημεία και στην κορυφή βάζουμε το λούτρικο ζωάκι. Το φορμάκι το τυλίγουμε με λάστιχο με τον ίδιο τρόπο που τυλίξαμε τις πάνες και το τοποθετούμε στη θέση μίας πάνας, την οποία αφαιρούμε προσεκτικά από την τούρτα μας, όπως φαίνεται στη δεύτερη φωτογραφία.

Βήμα 6ο

Στολίζουμε τους ορόφους της τούρτας μας με χρωματιστή κορδέλα, σχηματίζοντας φιόγκους.

IMG_5483

Βήμα 7ο

Βάζουμε το τούλι κάτω από τη βάση της τούρτας και κλείνουμε μέσα την τούρτα μας. Στερεώνουμε την κορυφή με λαστιχάκι για να σταθεροποιηθεί το τούλι και στολίζουμε με χρωματιστή κορδέλα, σχηματίζοντας φιόγκο.

Και η τούρτα μας είναι έτοιμη!!!

IMG_5532

Αξίζει να το προσπαθήσετε! Θα αφιερώσετε περισσότερο χρόνο από το να αγοράσετε απλά ένα δώρο, αλλά θα νιώσετε ικανοποίηση από το αποτέλεσμα και η φίλη σας θα ενθουσιαστεί. Επίσης, είναι σίγουρο ότι η τούρτα αυτή θα φαγωθεί μέχρι και το τελευταίο κομμάτι!!

Οι μαμασουσούδες σας εύχονται καλή επιτυχία!!!

IMG_5505

 

Advertisements