Ετικέτες

, , , ,

20131124-112800

Το Erasmus ήταν η καλύτερη και πιο ξένοιαστη περίοδος της ζωής σου! (Πίστευες). Τα ταξίδια ήταν το hobby σου! (Πίστευες). Ο ελεύθερος χρόνος; Η πολυτέλεια σου! (Πίστευες).

Ήταν ήταν ήταν! Τίποτα από αυτά δεν υφίσταται πια. Όλα αποτελούν ένα μακρυνό ή και κοντινό παρελθόν που σου θυμίζει πόσο ωραία και γεμάτα εφηβικά και μετεφηβικά χρόνια πέρασες. Άλλωστε το ήξερες ότι κάποια στιγμή το παραμύθι θα τελείωνε. Άλλο αν εσύ τρέναρες αυτό το τέλος ή δεν ήθελες να το αποδεχτείς.

Πλέον η καθημερινότητά σου σε βρίσκει σ’ ένα γραφείο στο οποίο συναναστρέφεσαι τύπους.. όχι σαν κι αυτούς των ανέμελών σου χρόνων. Δυστυχώς δεν μπορείς να είσαι χύμα και να φοράς τα σκισμένα σου jeans. Είσαι μια επαγγελματίας και πρέπει να ντύνεσαι και να φέρεσαι comme il faut, ενώ πρέπει να μπορείς να κάνεις πολλά πράγματα γρήγορα, ταυτόχρονα και εξίσου καλά.
Σιγά τα ωά! Και δεν είναι λίγες οι φορές που τρως τα μούτρα σου πιστεύοντας ότι δεν τα καταφέρνεις ή ότι σε αδικούν ή ότι δεν είσαι αρκετά ικανή να τα προλάβεις όλα ή όλα μαζί ταυτόχρονα.

Κι όμως! Έρχεται εκείνη η στιγμή που τα ανατρέπει όλα. Ακόμα και τις ίδιες σου τις αμφιβολίες. Είναι η στιγμή που ονειρευόσουν από μικρή  (ή την απωθούσες γιατί μπορεί να σε τρόμαζε).

– Να σας ζήσει!
– Συγχαρητήρια!
– Γεννήσατε ένα υγιέστατο κοριτσάκι!

Ξαναβρίσκεσαι ξαφνικά στο σημείο 0!
Και τώρα;
Άναθεωρείς, προγραμματίζεις, σκέφτεσαι εκ νέου ή απλά τρέχεις γιατί δεν προλαβαίνεις καν να σκεφτείς.

Current status: μμμ..μαμά!
Ελεύθερος χρόνος: μμμ..ποτέ!
Αρμοδιότητες: μμμ..ότι μπορεί να φανταστεί ανθρώπου νους!

Είναι η στιγμή που διαπιστώνεις ότι το να βάζεις πλυντήριο, ενώ μαγειρεύεται το φαγητό αλλά εσύ αλλάζεις πάνα μιλώντας στο τηλέφωνο κι έχοντας ανοίξει την πόρτα στο courier να ανέβει, είναι πιο εύκολο από το να κάθεσαι ένα 8ωρο στο γραφείο ή να εξυπηρετείς έναν απαιτητικό πελάτη!

Είναι η λεγόμενη περίοδος της μητρότητας, μια full time job, 24/7, που δεν καταλαβαίνει από  γιορτές και αργίες και στην οποία δεν μπορείς να πεις μια μέρα «καλά ήταν αλλά ως εδώ, παμε γι’ άλλα».

Μια περίοδος που όσο δύσκολη κι αν μοιάζει άλλο τόσο γλυκιά είναι αφού εδώ υπάρχει καθημερινή επιβράβευση από τον σημαντικότερο άνθρωπο της ζωής σου: το παιδί σου.

Γιατί στο τέλος της ημέρας, ένα χαμόγελο, ένα βλέμμα ή μια χειρονομία μπορεί να απομακρύνει κάθε ίχνος κούρασης και να ζεστάνει την καρδιά σου όσο τίποτα άλλο στον κόσμο!

Advertisements