Ετικέτες

, ,

 

DSC04854Η τραγανή υφή από το κριτσίνι ξετρελαίνει μικρά και μεγάλα παιδιά!

Είναι από τα αρτοσκευάσματα που γίνονται εύκολα, γρήγορα και είναι τόσο γευστικά,  που θα τα αγαπήσει αμέσως όλη η οικογένεια!

Η αλήθεια είναι πως με έχουν σώσει πολλές φορές όταν τα παιδιά αναζητούν κάτι να «μασουλήσουν» εκτός  σπιτιού. Επίσης, έχουν φανεί σωτήρια και για την μικρή μου μπουκίτσα (10 μηνών) , ειδικά τώρα που περνά έντονη φάση οδοντοφυΐας και αναζητά κάτι τραγανό ακόμα και για παρηγοριά (φυσικά πάντα με μέτρο). Με κάποιες λοιπόν  μικρές παραλλαγές μπορούμε να τα προσφέρουμε άνετα  και στα μικρότερα παιδιά.

Ας τα φτιάξουμε!

Υλικά:

alevri-190x190

Αλεύρι

  • 400 gr. αλεύρι  γ.ο.χ. * (εγώ χρησιμοποιώ το  αλεύρι καρύδας)
  • 100 gr. καλαμποκάλευρο
images

Καρότα

  • 4 καρότα τριμμένα στο τρίφτη
extra-olive-oil-bottle-green-olives-white-background-leaves-isolated-46485818

Ελαιόλαδο

  • 200 ml ελαιόλαδο (γίνονται και με λιγότερο)
4353612-water-is-filled-into-a-glass-of-water

Νερό

  • 100 ml νερό (αντικατέστησα το νερό με χυμό πορτοκαλιού και ήταν πολύ γευστικά)
  • ½  κουταλάκι  γλυκού  Αλάτι (όταν τα φτιάχνω για την μικρή μου δε βάζω αλάτι )

Εκτέλεση:

  • Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί μέχρι να σχηματιστεί μια σφιχτή και λεία ζύμη
  • Τυλίγουμε με μεμβράνη τη ζύμη και την αφήνουμε να ξεκουραστεί για 20 λεπτά
  • Πλάθουμε τα κριτσίνια μας
  • Τα ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 35 λεπτά περίπου

Tips:

Το αλάτι θα μπορούσε να αντικατασταθεί με τυράκι , να τα φτιάξετε με ντομάτα ή μια κούπα ψιλοκομμένο σπανάκι ή ακόμα και ψιλοκομμένες ελιές.

Γίνονται εξίσου ενδιαφέροντα και με την προσθήκη πάπρικας (για πιο «έντονα» γούστα)

Όπως και να έχει είναι μια εύκολη και γρήγορη συνταγή που δίνει τη δυνατότητα στη μαμά να παίξει με τα υλικά που θα έχει διαθέσιμα και να κάνει τις παραλλαγές της ανάλογα με τα γούστα.

Για πιο τραγανά κριτσίνια, μειώνετε το λάδι και αυξάνετε αντίστοιχα το νερό!

Καλή επιτυχία και καλοφάγωτα!

Original συνταγή από http://www.sintagespareas.gr/

*γ.ο.χ. = για όλες τις χρήσεις