Ετικέτες

, , ,

Η υποψία, το τεστ, η επιβεβαίωση. Είσαι έγκυος! Είτε το σχεδίαζες, είτε έτυχε, είτε το ήθελες πολύ, είτε δεν το είχες σκεφτεί σαν ενδεχόμενο, έμειναν 8 μήνες (τον έναν τον έφαγες κιόλας) μέχρι ν´αλλάξει η ζωή σου. Και του συντρόφου σου. Οριστικά. Αμετάκλητα.Δεν το πιστεύεις ε; Κι όμως.

Θ´αλλάξει ο τρόπος που ντύνεσαι. Για σένα in θα είναι κάθε τι ανοιχτό και άνετο για άμεση πρόσβαση στο θηλασμό. Θ´αλλάξει το σώμα σου. Θα πάρεις κιλά, θα χάσεις κιλά, στο τέλος θα βλέπεις οτι τα ρούχα δεν κάθονται πάνω σου το ίδιο, όπως πριν.
Οι βόλτες σας θα είναι διαφορετικές. Θα ετοιμάζεσαι 2 ώρες αλλά δεν θα έχεις προλάβει να βάλεις ούτε lip gloss. Το ατημελήτως ατημέλητο θα γίνει το αγαπημενο σου look. Δεν θα φτιάχνεις τσάντα, αλλά βαλίτσα – και το χειρότερο; Παίζει να μην έχεις ούτε ένα δικό σου πράγμα μέσα. Τώρα πια δεν θα κοιμάσαι στις 03.00 γιατί τα έπινες σε κάποιο μπαράκι, αλλά γιατί από τις 20.00 που πέσατε για ύπνο, προσπαθείς να κοιμήσεις το αγγελούδι σου, ψάχνωντας που έχει τις μπαταρίες για να τις βγάλεις. Ο πρώτος αριθμός στο κινητό σου δεν ειναι της κολλητής σου, αλλά του παιδιάτρου. Και την κολλητή, τώρα που το λες, έχεις να τη δεις καιρό, γιατί είναι βάρβαρο φίλη μου, να ξυπνάει Κυριακή απο τις 09.00 για να πάει για καφέ. Ε κι εδώ που τα λέμε, την έστησες και 3-4 φορές, που το μωρό τελευταία στιγμή αποφάσισε να πεινάσει, ή να λερώσει την πάνα του. Κι ο σύντροφος σου, έχει γίνει ο υπομονετικός συγκάτοικος. Τουλάχιστον τους πρώτους μήνες. Γιατί απλά δεν προλαβαίνεις.

Μέσα σ´όλα αυτά όμως διαπιστώνεις ότι οι αλλαγές δεν είναι για κακό. Ενα γελάκι σε ξυπνάει, ενα χαμογελάκι σου λεει καληνύχτα. Απέκτησες νέα ενδιαφέροντα, γνώρισες νέο κόσμο. Κι είναι κι εκείνα τα τρελά κορίτσια απ´ το facebook, που κανονίζετε καροτσάδες στο άλσος. Και ανταλλάσετε απόψεις για χρώματα. Οχι για μανό, αλλα για μπομπονιέρες. Ναι καλέ, της βάφτισης. Μπορεί και να υποκριθείς ότι τίποτα δεν άλλαξε. Ν´αφήνεις το μωρό στη γιαγιά και να ξεκλέβετε κανά δίωρο. Να βγαίνετε σαν ζευγάρι τα βράδια, να πηγαίνετε σινεμά, ταξίδια. Βαθιά μέσα σου όμως το ξέρεις ότι τίποτα δεν είναι το ίδιο.
Γιατί το πιο υπέροχο πλάσμα στον κόσμο ήρθε. Κι από ζευγάρι σας έκανε γονείς.

Κι αυτό τα άλλαξε όλα.

Advertisements